Här är en video för alla våra muslimska vänner. Muslimer som Zakir Naik och Ahmed Deedat utmanar ofta kristna med frågan: Var sa Jesus ”Jag är Gud”? Här ger vi på Logia våra svar på frågan!

Klicka här för att se videons manus

Ett väldigt vanligt argument från muslimer som vill motbevisa att Jesus är Gud är: Var i Bibeln sa Jesus att”Jag är Gud” och ”tillbed mig”Det finns faktiskt ingen vers i Bibeln är Jesus använder de exakta orden “Jag är Gud, tillbed mig”. Varför? Här är fyra svar på detta.

1) Jesus sa att Han kom för att tjäna människor och ge sitt liv för deras frälsning (Markus 10:45). Det vore kontraproduktivt för Jesus att tala om för människor att Han är Gud och de ska tillbe Honom, om syftet med Hans uppdrag var att tjäna människor och ge sitt liv för dem. Om Jesus hade rakt ut att Han är Gud så hade Han inte kunnat utföra sitt uppdrag.

2) Det här argumentet går åt båda håll: Jesus förnekade aldrig sin Gudom, trots att Han ofta var anklagad för att ha jämställt sig med Gud (se exempelvis Johannes 10:33). Om Jesus endast var en profet borde Han direkt ha tillrättavisat de som påstod att Han likställde sig med Gud, men Han gjorde aldrig det.

3) Om muslimer vill förneka att Jesus är Gud för att Han aldrig sa orden ”Jag är Gud, tillbe mig”, då bör muslimerna också vara konsekventa och förneka att Jesus är Messias, eftersom Jesus aldrig sa att ”Jag är Messias” – varken i Bibeln eller i Koranen.

4) Argumentet är egentligen baserat på meningslös semantik. Visst, Jesus använde aldrig orden ”Jag är Gud, tillbe mig”, men Han tydliggjorde att Han är Gud på många andra sätt. Framförallt ser vi genom alla evangelier att Jesus uppmanar människor att sätta sin tro till Honom, d.v.s. Han gjorde sig själv till föremålet för tro. Eftersom Bibeln är tydlig med att endast Gud ska vara föremålet för tro, måste detta betyda att Jesus indirekt påstod sig vara Gud.

Sammanfattningsvis, för att utföra sin uppdrag – vilket var att tjäna och dö för människor – valde Jesus att aldrig direkt påstå sig vara Gud, men indirekt gjorde Han det ofta, och efter uppståndelsen förstod alla Hans lärjungar att Jesus verkligen är Gud. Därför kan vi läsa i Matteus 28:17 att när lärjungarna såg den uppståndne Jesus, föll de ner och tillbad Honom.