Det nya året är snart här. Varför inte göra som mängder av andra kristna och läsa igenom Bibeln det kommande året?

Rekommenderade läsplaner:

Klicka här för att läsa videons manus

Det finns många saker som är viktiga för ett sunt kristet liv, för vår personliga relation med Gud. Bönen och bibelläsningen är några av de mest centrala sakerna för att vi ska komma Gud närmare och formas efter Hans vilja.

Många av oss försöker skapa goda vanor med regelbunden, till och med daglig, tid med Gud. I den tid vi lever i finns det mängder av hjälpmedel för att stötta oss med att forma goda vanor i vår vardag. Många kristna vittnar om att de har fått vanan att läsa Bibeln, en liten stund varje dag, genom bibelläsningsplaner. Nuförtiden är det jätteenkelt att hitta sådana scheman för bibelläsning. De finns till exempel på internet, eller ännu bättre: i bibelappar i din smartphone som ger dig påminnelser när det är dags för dagens läsning!

Ett tips till dig som vill börja läsa lite av Guds ord varje dag, är att hitta en ettårsplan, som tar dig igenom hela eller delar av Bibeln på ett år. Du kan sätta igång med den redan idag, eller göra det till ditt nyårslöfte och ge dig själv en andlig utmaning under det nya året.

Ytterligare ett tips är att ha vänner med samma ambitioner som stöttar och uppmuntrar dig att nå målet. Varför inte samla en grupp vänner som läser samma plan? Många uppskattar möjligheten att samtala med andra om det man nyss läst.

När du väl lyckats ta dig igenom läsplanen, har förhoppningsvis vanan att läsa blivit en del av din vardag och kommer fortsätta hjälpa dig ta personlig tid med Gud genom hela ditt liv, för att komma Honom närmare och formas efter hans vilja.